Limburg win(d)t

…niet windstil…

Limburg win(d)t is een NV, opgericht door Aspiravi en LRM. Ze onderzoekt waar er in Limburg windmolenparken kunnen komen. Zodat we het aandeel van hernieuwbare energiebronnen gestaag verhogen in functie van het TACO2-plan.

TACO2-plan

Het TACO2-plan staat voor Totaal Actieplan CO2. Dit klimaatplan werd opgesteld door de provincie Limburg en LRM. Met het plan engageren Limburg en haar partners zich om de provincie klimaat-neutraal te maken tegen 2050. En zo een bijdrage te leveren tegen de opwarming van de aarde.

Aspiravi

Aspiravi uit Harelbeke ontwikkelt, investeert, realiseert en exploiteert installaties die hernieuwbare energie opwekken. Haar productiepark van onder meer 227 windmolens in België, de Noordzee en het buitenland levert groene stroom om ruim 500.000 gezinnen van energie te voorzien.
De aandeelhouders van Aspiravi zijn een 100-tal Belgische gemeenten. Alle Limburgse gemeenten zijn aandeelhouder van Aspiravi via de holding Nuhma, goed voor 45 procent van de Aspiravi-aandelen.

Lees meer op www.aspiravi.be

LRM

Investeringsmaatschappij LRM geeft ondernemers zuurstof voor groei via een unieke combinatie van risicokapitaal en vastgoed. Haar activiteiten dragen bij tot de economische ontwikkeling en algemene tewerkstelling in de provincie Limburg.

De winsten van LRM vloeien door naar de stichting Limburg Sterk Merk (LSM). Deze middelen laten LSM toe om maatschappelijke projecten te financieren. Projecten die de Limburgse gemeentes en alle Limburgers ten goede komen.  

 

Lees meer op www.lrm.be